İşitme Cihazına Alışmak İçin 10 Pratik İpucu

İşitme cihazları, işitme kaybı sorunu yaşayan bireylerin yaşamlarında büyük ve olumlu bir değişiklik yaratır. Bu cihazlara alışmak ise önemli bir süreçtir. Yeni bir işitme cihazı kullanmaya başlamak, uyum ve düzenlilik gerektirir. Bu yazıda, işitme cihazlarınıza hızlı bir şekilde alışmanızı sağlayacak 10 önemli ipucunu bulacaksınız.

1. İşitme Cihazını Bütün Özellikleriyle Tanımaya Odaklanın

İşitme cihazınızın teknik özelliklerini ve yapısını iyi öğrenmek alışma sürecinizi kolaylaştıracaktır. Bu nedenle süreci bir oryantasyon gibi düşünmelisiniz.

2. İşitme Cihazlarınız Açıkken Televizyon İzleyin

İşitme cihazlarınızı kullanarak televizyon izlemek, sesleri daha iyi bir şekilde idrak etmenizi sağlar. Bu, işitme cihazlarınıza alışmanıza yardımcı olur.

3. İşitme Merkezi ile İletişim Halinde Olun

İşitme merkezi ile düzenli takip randevuları ayarlama noktasında iletişim kurmak sizi rahatlatır. Özellikle cihazınızın ayarlamalarını da uzman bir kişiden öğrenin.

4. Ses Ayarını Çok Sık Değiştirmeyin

Ses ayarlarınızı sürekli değiştirmek, alışma sürecinizin daha da uzamasına neden olur. Ayarları değiştirmeniz gerektiğinde, uzman bir kişiden yardım alın.

5. İşitme Cihazı Takmak Bir Süre Tuhaf Hissettirebilir

İlk etapta alışana kadar işitme cihazlarınızı takarken biraz tuhaf hissedebilirsiniz. Bunu normal karşılayın.

6. İşitme Cihazlarınızı Düzenli Kullanın

İşitme cihazlarınızı her gün takmalısınız. Düzenli kullanımla sesleri güzel duyabilirsiniz.

7. En Az 8 Saat İşitme Cihazı Takın

Cihazlarınızı bir günde en az 8-12 saat takmanız uzman kişiler tarafından tavsiye edilir. Böylece işitme cihazlarınıza uyum süreciniz daha hızlı sağlanır.

8. Sesinizin Farklı Çıkıyormuş Hissini Normal Karşılayın

İşitme cihazlarınızı kullanmaya başladığınızda, kendi sesinizin farklı geldiğini fark edebilirsiniz. Bu, işitme cihazlarının sesleri nasıl ilettiğinin bir sonucudur.

9. Ses Yankılanmasına Alışın

Kendi sesinizin yankılandığını düşünmeniz çok normal. Bu durum, etraftaki sesleri daha net duymanızın harika bir sonucudur.

10. Ses Seviyenizi Kontrol Edin

İşitme cihazları sayesinde, ses seviyenizi daha iyi kontrol edebilirsiniz. Odyologunuzdan ses ayarı konusunda tavsiye alın.

Fokus işitme merkezi, işitme cihazı fiyatları konusunda öne çıkan bir firmadır. Yüksek kalitenin tek adresi olan Maxtone ile cihazlarınıza uyum sağlamak çok daha kolaydır. Özel stil ve tarza uygun cihazları, tamamen uygun fiyatlara sunarız. İşitme cihazlarınıza hemen alışmanız ve seslerin keyfini çıkarmanız için sizi Fokus işitme merkezine bekliyoruz.

Son Paylaşımlar

Hemen Arayın!